Constellaties

Systemische opstellingen bestaan onder andere uit familieopstellingen en organisatieopstellingen. Er zijn vele vormen van opstellingen, ook wel constellaties genoemd, mogelijk.

Systemisch
Iedereen behoort tot een familie, daar staat het woord systeem voor. Voorbeelden van andere systemen waartoe u kan behoren zijn: vrienden, school, werk, organisatie, groep, community, relatie, de maatschappij, een land, een cultuur.

De waarde van een constellatie
Een familieopstelling is een pure methode om onzichtbare familie dynamieken zichtbaar te maken. Blokkades, pijn, ziektes en meer kunnen zijn ontstaan vanuit de geschiedenis van familie, door hun traumatische ervaringen, door het gelden van onuitgesproken regels, door migratie, door verlies. Door uw vraag op te stellen, in een individuele setting of in een workshop, maakt u ruimte voor oplossingen en inspiratie.

Tijd
Familie is het meest invloedrijke systeem, maar andere systemen kunnen ook impact hebben. Ook de invloed van de eigen kindertijd en jeugd en andere levensfasen kan verhelderd worden en een plek krijgen. Daarom is het ook mogelijk een opstelling te doen vanuit een andere invalshoek.

Natuurwetten
Wanneer u uw vraag ingediend hebt creëert de facilitator een opstelling. De basis voor dit werk wordt het wetende veld genoemd. Vanuit dit morfisch veld, komt alle nodige informatie vrij. De facilitator is de tolk. In een gezond familiesysteem is er ordening, balans in geven en nemen, hoort iedereen erbij en erkent iedereen wat er is. Het systeem is altijd op zoek naar balans en vraagt aan alle leden de juiste plek in te nemen. De facilitator stemt daar op af, en maakt ruimte vrij voor de genezende werking daarvan.

Wat te verwachten
Systemisch werken is een manier om de eigen plek in een systeem te leren kennen en de verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert u waar verstrikkingen zitten en waarom er bepaalde problemen zijn. Dat geeft ruimte voor acceptatie en verandering. U voelt hoe dingen beter kunnen en creëert nieuwe mogelijkheden.

Resultaat
Nieuwe innerlijke beelden zorgen voor nieuwe uiterlijke gebeurtenissen.